U3A

(Re)descoperind orașul FotoTrip prin Galați – concurs pentru seniorii de la U3A, în cadrul  Proiectului Erasmus+WARM UP

 

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, prin Facultatea Transfrontalieră, Facultatea de Educație Fizică și Sport și având ca partener Universitatea Vârstei a Treia (U3A), a demarat în intervalul 30 octombrie - 3 noiembrie un concurs de fotografie cu o importantă componentă ecologică: (Re)descoperind orașul - FotoTrip prin Galați. Manifestarea a făcut parte din Proiectul Erasmus+WARM UP -"Lets warm up the climate for sport".

Seniorii au fost împărțiți în șase grupe și au avut drept misiune să realizeze un traseu și o descriere în imagini (și nu numai) a unor obiective turistice din Galați. De asemenea, pe parcursul deplasării, echipele au demonstrat că reciclează deșeurile proprii (peturi, hârtie, ambalaje, etc.). Primele trei echipe clasete au fost premiate cu obiecte personalizate (carnete, șepci, tricouri).

“Pentru noi a fost o altă ocazie să ne întâlnim, să colaborăm, să sărbătorim un coleg de-al nostru care a împlinit 80 de ani, să învățăm lucruri utile și, foarte important, să facem sport. Proiectul a avut și o componentă ecologică, fiecare echipă având ca sarcină, pe traseu, să realizeze o activitate de reciclare a deșeurilor. Am câștigat la capitolul cunoaștere și mișcare, dar ne-am și distrat, am arătat bucuria de a trăi, așa că mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea de a ne mobiliza în aceste vremuri dificile”, a declarat Roxana Băcanu, reprezentantul U3A.

Proiectul Erasmus+WARM UP -"Lets warm up the climate for sport" este coordonat de EquiS - Equilibri Sostenible, Barcelona, Catalunya, Spain și are ca parteneri, pe lângă Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, organizațiile europene de profil Darko Athletics Team (Bulgaria), International Olimpic Truce Center (Grecia). Instituția de învățământ superior din Galați este reprezentată de conf. dr. Carmen Alexandrache (responsabil proiect), conf. dr. Teodora Iconomescu și prof. dr. Laurențiu Talaghir.

Prin acest proiect, partenerii își propun să identifice și să facă schimb de bune practici în domeniul protejării mediului, ecosistemelor și resurselor prin activități fizice și sport. Erasmus+WARM UP susține un nou cadru conceptual al dictonului latinesc "mens sana in corpore sana”, completându-l cu „in natura sana", „minte sănătoasă în corp sănătos în mediu sănătos”.

Daniela Bogdan