De vorbă cu absolvenții

absolventi facultateAbsolvenții noștri sunt urmele lăsate de profesori dedicați peste tot în lume, pentru a arăta ce semințe ale cunoașterii se pot sădi la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Sunt cei cu care ne mândrim, la care ne gândim peste ani, pe care îi cităm și îi dăm drept exemplu generațiilor următoare. Și ei se gândesc la noi și spun, cu mândrie, că Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați i-a format atât profesional, cât și spiritual.  Astăzi, vă prezentăm trei povești de succes ale absolvenților de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor. 

Ing. Ștefan Antoniu - absolvent al Facultății de Industrii Alimentare, Acvacultură și Pescuit (1999), în prezent angajat la Alfa Laval, Copenhaga, Danemarca: „Pasiunea pentru tehnologia berii mi s-a dezvoltat în facultate în timpul pregătirii proiectului de licență și m-a urmărit tot timpul. După absolvire, am lucrat la fabrica de bere Ursus din Cluj Napoca, în producție, iar acum lucrez la Alfa Laval, la Sediul Central din Copenhaga, unde dezvoltăm echipamente și tehnologii noi pentru industria berii. Sunt responsabil pentru implementarea acestora în America de Nord, Africa de Sud-Est și 10 țări în Europa. Călătoresc mult și mă întâlnesc cu oameni din diferite țări și de culturi diferite, însă toți pasionați de același lucru: obținerea berii perfecte. Cunoștințele dobândite în Facultatea de la Galați m-au ajutat enorm, și în perioada cât am lucrat în producție, dar  și acum, la job-ul actual. Decizia de a fi student al Facultății de Industria Alimentară nu am regretat-o niciodată.”

Ing. Sorin Harabagiu - absolvent S.I.A. (1997), în prezent Director Ursus Breweries, Buzău:  „În calitate de Director al fabricii Ursus Breweries Buzău, subsidiară a Asahi Breweries Europe Ltd., am interacționat cu mulți absolvenți ai Universității <<Dunărea de Jos>> din Galați, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor. Din postura de angajator, pot spune că avem o colaborare continuă cu Universitatea, prin programul ”Student pentru Comunitate”, care oferă burse de studii tinerilor înscriși la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, dar și oportunități de a vizita fabrica și de a efectua stagii de practică sau intershipuri. Confirm,+ din experiența proprie, că Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din Galați este un brand în sine, pregătirea profesională a absolvenților acesteia fiind recunoscută în comunitatea specialiștilor din industria alimentară din țară și străinătate. Până la urmă, toți trebuie să facem alegeri în viață, iar dacă credeți că rezonați cu acest domeniu, această facultate este cea mai bună alegere.”

Dr. ing. Ștefăniță Decebal Pădure, Președintele Asociației pentru Promovarea Produsului Românesc, Vicepreședinte al Federației Naționale ProAgro, membră a Confederației Naționale Business România, Reprezentantul Patronatelor din România în Consiliul Economic și Social European - „De ce recomand celor care termină facultatea, dar și celor care și-au găsit un scop, altul decât cel pentru care s-au pregătit, să urmeze studii în domeniul industriei alimentare la Universitatea <<Dunărea de Jos>> din Galați? Pentru că aici am finalizat eu lucrarea de doctorat în 2020 și am găsit o cu totul altă abordare față de cea a unităților de învățământ pe care le-am frecventat înainte. Teza mea a vizat mai multe sectoare, a avut o abordare multidisciplinară și a fost o provocare pentru echipa cu care am lucrat, însă rezultatul a fost pe măsură: o teză care ajută autoritățile publice și producătorii naționali în a găsi mecanisme pentru promovarea produselor românești și în atragerea de fonduri europene, astfel încât să se evite barierele tarifare atât de uzitate într-un spațiu european. Recomand Universitatea <<Dunărea de Jos>> din Galați și Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor și prin prisma dotărilor, care sunt utilizate de multe ori de membrii Asociației pe care o conduc pentru a testa și crea produse noi sau pentru a veni în sprijinul solicitărilor consumatorilor.”