Vocea studenților

   A 25 ediție a Balului Bobocilor din U.D.J.G. a avut ca temă pandemia de Coronavirus

 

Balul bobocilor 2Balul Bobocilor este primul eveniment distractiv și incitant pentru cei care au pașit pe drumul studenției la Universitatea ,,Dunărea de Jos“ din Galați. Anul acesta, nouă boboci curajoși și posesori ai certificatului verde s-au înscris în cursa pentru titlul de Miss și Mister. Evenimentul inedit, ca în fiecare an, a debutat cu un cantonament de o lună de zile, în care studenții s-au pregătit intens. Ieri seară, pe scena Casei de Cultură a Studenților a avut loc un spectacol, a cărui temă principală a fost, bineînțeles, pandemia de Coronavirus.

Concurenţii au interpretat o scenetă despre vaccinare și au susținut, fiecare, câte un moment personal, care le-a pus la încercare abilitățile actoricești și talentul la dans. La final, în timpul recitalului susținut de Hippie, juriul a deliberat: cei mai buni s-au dovedit a fi Laurențiu Rotari (Facultatea de Automatică Calculatoare, Ingineria Electrică și Electronică) și Diana Iațco (Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie). ,,Am fost și eu în pielea lor în 2019 și știu că au avut mari emoții. Pentru că Balul nostru este atipic, finaliștii au fost aleși ținându-se cont de implicarea lor, de momentul personal, dar asta este mai mult o experienţă şi nu contează cine câştigă, importantă este participarea, pentru că îţi aduce o experienţă frumoasă și prieteni pe viață”,  a spus Cristina Adina Leca, membră a juriului și Miss Boboc 2019. În premieră, Diana a primit, la final, două coronițe, fiind votată de către public, și Miss Popularitate. Mister Popularitate a fost declarat, în aplauzele publicului, Adrian Rusu (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor).

Atelier de informare și promovare a activităților de internaționalizare la Facultatea de Litere

 

Studenții au aflat astăzi ce înseamnă internaționalizare, cum pot învăța două limbi străine, chiar dacă nu le au în curriculum și cum pot pleca cu Erasmus la studii în străinătate. Facultatea de Litere din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați a organizat pentru tinerii interesați o sesiune de informare și promovare în cadrul Proiectului Internaţionalizare pentru dezvoltare instituţională la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi” - IDEI (UGAL)21. La eveniment au fost prezenți studenți de la toate specializările, cadre didactice și doi dintre lectorii care au făcut parte din acest proiect: prof. univ. dr. Carmen Andrei și conf. dr. Antoanela Mardar, prodecanul Facultății.

Subiectele abordate au fost de un mare interes pentru participanți. ABC-ul Internaționalizării a cuprins două etape: Internaționalizarea ca proces care se desfășoară la nivelul Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați dar și la nivelul Facultății de Litere. Participanții au fost informați despre organizarea diferitor cursuri de perfecționare, despre sesiunile științifice studențești, conferințele cu participare internațională dar și Conferința Școlilor Doctorale. Tinerii au întrebat lectorul AUF Zouhir Hariq despre activitățile organizate prin Centrul de Reușită Universitară dar și despre mobilitățile Erasmus, iar celelalte cadre didactice prezente au descries acordurile internaționale pe care Facultatea de Litere le are cu alte instituții de învățământ superior din lume.  

 Cel mai așteptat eveniment medical gălățean:  Congresul Naţional cu participare internaţională „GALMED” 2021
 

GalmedFinalul de an aduce în viaţa medicală gălăţeană cea de-a XI-a ediţie a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru Studenți, Farmaciști, Medici Rezidenți, Medici Dentiști, Asistenți Medicali Generaliști și Moașe „GALMED” 2021, manifestare devenită deja tradiție, organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi și Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Evenimentul ştiinţific şi educaţional se va desfăşura în perioada 9-12 decembrie, iar cele 4 zile de congres vor fi destinate conferinţelor şi workshop-urilor pe teme de interes actual din domeniul sănătaţii și prezentărilor de lucrări ştiinţifice, repartizate pe patru secţiuni: Medicină Generală, Medicină Dentară și Tehnică Dentară, Farmacie și Asistență Medicală Generală și Moașe, fiecare având 2 subsecțiuni: prezentări orale și poster. Congresul reunește în fiecare an peste 300 de studenţi, farmacişti, medici stomatologi, medici rezidenţi, asistenți medicali generaliști, dar și moașe.